Polievka z medvedieho cesnaku

Máte problém s trávením cesnaku? Našťastie nám príroda dala dar, ktorý veľmi podobne chutí, má rovnako silné liečebné účinky a navyše nezaťažuje tráviaci systém - medvedí cesnak. Na jar z neho pripravujem množstvo receptov. Napríklad túto obľúbenú polievku.

 

Budeme potrebovať:

 

* cibuľa

* 2 zemiaky (môžeme vynechať)

* 2 hrste čerstvého alebo mrazeného medvedieho cesnaku

* soľ, korenie, domáca vegeta podľa chuti

* v prípade chuti na zjemnenie kokosovú smotanu, odporúčam túto.

 

 

 

Postup:

 

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky pokrájané 2 zemiaky (môžeme vynechať), pridáme nakrájaný čerstvý medvedí cesnak na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti, dochutíme domácou vegetou a zalejeme vodou. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Následne pridáme na zahustenie a zjemnenie polievky kokosovú smotanu (možné nahradiť klasickou smotanou na varenie), povaríme ešte 5-10 minút a podávame posypané nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom.

 

polievka z medvedieho cesnaku

 


podpis bylinkar_1