Máte problém s trávením cesnaku? Našťastie nám príroda dala dar, ktorý veľmi podobne chutí, má rovnako silné liečebné účinky a navyše nezaťažuje tráviaci systém - medvedí cesnak. Na jar z neho pripravujem množstvo receptov. Napríklad túto obľúbenú polievku.
Budeme potrebovať:
* cibuľa
* 2 zemiaky (môžeme vynechať)
* 2 hrste čerstvého alebo mrazeného medvedieho cesnaku
* soľ, korenie, domáca vegeta podľa chuti
* v prípade chuti na zjemnenie kokosovú smotanu, odporúčam túto.
Postup:
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kocky pokrájané 2 zemiaky (môžeme vynechať), pridáme nakrájaný čerstvý medvedí cesnak na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti, dochutíme domácou vegetou a zalejeme vodou. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Následne pridáme na zahustenie a zjemnenie polievky kokosovú smotanu (možné nahradiť klasickou smotanou na varenie), povaríme ešte 5-10 minút a podávame posypané nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom.