Domáca pečená granola

Granola s kvalitným bielym jogurtom a ovocím je výborným typom na raňajky alebo ako osviežujúca maškrtka. Vedeli ste, že sa dá jednoducho pripraviť aj doma? Ja si robím vždy väčšiu zásobu podľa tohto receptu, aby som nemusela siahať na cukrové müsli zlepence.

 

Budeme potrebovať:

  • 1kg Mix vločiek aké máme (ovsené, špaldové, ražné..)
  • 200g semienok podľa chuti (ľan, sézam, tekvicové, mak)
  • 300g orieškov podľa chuti (kešu, vlašské orechy, mandľové lupienky)
  • 300g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice, marhule, slivky..)
  • 2 dcl pomarančového džúsu
  • 5 PL kokosového oleja
  • 3 PL medu
  • 2 ČL škorice
  • ½ ČL vanilky pravej, odporúčam túto
  • kúsky čokolády

 

granola (1)

 

Postup

  1. Všetky suché ingrediencie okrem čokolády zmiešame vo veľkej mise, nakoniec zalejeme pomarančovým džúsom, v ktorom sme rozpustili med s kokosovým olejom.
  2. Masu dobre premiešame a nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme sušiť do trúby na teplotu 140° cca 40minút. Počas sušenia granoly ju občas s vareškou premiešame aby neprihorela. Bude krásne rozvoniavať.
  3. Po upečení ešte do horúceho pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a necháme dobre vychladnúť. 24 hodín necháme voľne len jemne prikryté papierom na pečenie, aby sa granola dôkladne vysušila a nesplesnivela nám.
  4. Odložíme do uzatvárateľného pohára.

 

granola (2)

 


podpis ebook