Máte zo zložitej prípravy kváskového chlebíka alebo pečiva hystériu? Prinášam vám jednoduchý rozvrh, podľa ktorého idem aj ja a zvládam to aj popri práci a troch deťoch, dokonca niekoľkokrát za týždeň :)
1. Večer zarobím rozkvas (zmiešam 2 PL kvásku z chladničky + 100g vody + 100g ražnej múky)
2. Ráno po zobudení pridám 500g múky (druh alebo kombinácie sú na vás, ja používam najčastejšie špaldovú) + 300ml vody. Zamiešam nechám oddýchnuť prikryté pod igelitom.
3. Po 30 min. pridám soľ, rascu, zrniečka, trošku oleja, dobre zamiešam, vložím do ošatky, prikryjem igelitom a vložím do chladničky. 8 hodinové chladničkové kysnutie počas dňa vám nahradí 4 hodinové kysnutie pri izbovej teplote. Toto všetko robím popri príprave desiaty pre 3 deti, zapletení copíkov a 4 napomenutí na umytie si zubov. :)
4. Po príchode z práce vyklopím chlebík na horúci plech a ide sa piecť.
5. Nasleduje vynikajúca večera.