Milujem jednoduché a zdravé recepty a toto je jeden z nich. Predražená bylinková soľ z obchodu obsahuje najmä samotnú soľ a glutaman. Z byliniek je tam len "smetie". Preto si roky vyrábam vlasnú. :)
Na výrobu bylinkovej soli budete potrebovať najlepšie doma nasušené bylinky podľa chuti a možností. Ja mám rada kombináciu voňavého ligurčeka (polievkové korenie), liečivého nechtíka, prenikavého cesnaku, nezameniteľného rozmarínu a tymiánu a šalviou tiež nič nepokazíte :)
Do kameninového mažiara pridajte himalajskú soľ spolu s nasušenými bylinkami - zloženie a množstvo je na vašej fantázii. Spracovávajte v mažiari dovtedy, kým sa bylinky nezmenia na prášok a nespoja sa so soľou o čom vám dá signál prenikavá vôňa byliniek.
Uschovajte v dobre uzatvárateľnom pohári, aby soľ nenasala vlhkosť. Používať môžete do varenia, na kúpele alebo kloktanie hrdla (podľa druhu použitých byliniek).